Fraudebestendige labels: Schrik dieven en fraudeurs af

Fraudebestendige labels

Diefstal van bedrijfsgoederen door werknemers, leveranciers, contractors of derden kan voor onverwachte kosten zorgen. Daarnaast schaadt het ook nog eens het moraal van jouw medewerkers en kan het voor vertrouwensproblemen zorgen.

Je kan preventieve maatregelen nemen zoals het installeren van camera’s, duidelijke pictogrammen die erop wijzen dat er camera’s hangen en veiligheidsspiegels. Maar ook fraudebestendige labels kunnen hierbij helpen.
We overlopen hieronder kort de mogelijkheden. 

Labels die een spoor nalaten bij verwijdering: 

Wanneer deze labels worden losgetrokken, blijft er een deel van plakken dat zeer moeilijk te verwijderen is. Dat komt doordat er een patroon in het lijmspoor wordt verwerkt dat sterker kleeft dan de rest van de lijm. Dat maakt het voor de dief moeilijker om het voorwerp door te verkopen en daardoor wordt het minder aantrekkelijk om te stelen. 

Fraudebestendige labels die een afdruk achterlaten bij verwijdering

Labels die niet opnieuw kunnen gebruikt worden: 

Deze labels zorgen ervoor dat fraudeurs jouw labels niet op hun eigen, inferieure producten kunnen kleven. Als slechte of zelfs gevaarlijke producten aan jouw bedrijf gelinkt worden via een label, kan dat nefaste gevolgen hebben voor je imago.
Hierbij is opnieuw gespeeld met een letter- of tekenpatroon in de kleefstof. Wanneer iemand het label ergens op probeert te kleven, wordt dat patroon zichtbaar. 
 
Voorbeeld van fraudebestendige labels die niet opnieuw gebruikt kunnen worden

Labels die in kleine stukjes breken: 

Deze labels zijn zeer moeilijk om te verwijderen doordat ze in kleine stukjes breken wanneer iemand ze probeert los te maken. De propere, complete verwijdering van deze labels zou zeer veel moeite en tijd vragen
Fraudebestendige labels die in stukjes breken bij verwijderen

Labels die als zegel gebruikt worden:

 
Deze labels ben je vast ook al tegengekomen bij jouw thuis. Ze tonen aan of iemand (zonder toestemming!) de verpakking van het product heeft geopend of in een bepaald deel van het product heeft gebroken (bijvoorbeeld bij elektronische producten, om te zien of deze door een derde zijn opengevezen).
De klant weet dan dat de integriteit van het product is aangetast en weet dat hij meteen de producent moet informeren. Het gebruik van deze producten is ten zeerste af te raden omdat men niet weet wat ermee gebeurd is. De kans is reëel dat ze defect, (deels) gestolen of zelfs gevaarlijk zijn. Dat maakt het voor de producent extra interessant om deze labels te gebruiken: het is een goede boodschap naar de klant toe én voorkomt imagoschade. 
Voorbeeld van labels die in kleine stukjes breken
Blijf op de hoogte van

onze tips en tricks.